lördag 15 augusti 2009

Engelskmän på middag

Igår kväll hade vi en engelsk familj på middag. Det blev en mycket trevlig kväll, men matvalet var ganska misslyckat. Vi började med lite belgiska delikatesser - världens femte bästa öl Rochefort (från ett belgiskt kloster), Sirup de Liége (en belgisk marmelad på äpplen och päron) och några olika (belgiska) klosterostar. Funkade så där... Engelskmän dricker helst engelskt öl ju. Och sirapen (marmeladen) ville de inte ha på ost, och osten... ja ni hör ju. De var inte otrevliga på något sätt, men undvek snyggt att både äta och dricka.

Sedan hade vi dukat upp en italiensk buffé. Inte deras kopp the (= inte deras smak) om man säger så. Det var mest vår familj som satt där och tryckte i oss. Kändes inte riktigt bekvämt. De tog artigt lite grann på tallriken, men mycket blev kvar. Till maten drack vi rosévin som de hällde Sprite (läsk) i för att det inte skulle vara så starkt och surt... Suck.

Nästa gång måste jag bjuda på något mer engelsk. Men vaddå? Stek kanske? För jag hoppas ändå att det blir någon mer gång. Mamman i familjen är jätterolig och den ena dottern är jättebra kompis med vår egen dotter. Hoppas att de "förlåter" fadäsen. Vi är inte vana att ta hand om engelskmän för sjutton! Men övning borde ge färdighet, så hoppet är inte helt ute. :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar, Jag är alltid så nyfiken på vem som varit här! :-)